Een rouwkoets voor een waardig afscheid in de regio Friesland

Een uitvaart is nooit gemakkelijk, maar kan wel erg mooi zijn. Een rouwkoets met paarden is een stijlvolle vorm van rouwvervoer, die bijdraagt aan een waardig afscheid van uw dierbare. Landheer Stûkhúster verzorgt al jarenlang rouwvervoer met een koets of authentieke boerenwagen. Wij vervoeren de overledene op een respectvolle manier die aan uw wensen aangepast kan worden. Voor meer informatie of om de mogelijkheden te bespreken kunt u altijd contact met ons opnemen.

Contact

Over de rouwkoets

In 2012 is Landheer Stûkhúster in het bezit gekomen van een eigen rouwkoets, gemaakt door Jaap Veenstra uit Kollum. Deze eenvoudige, zwarte koets wordt getrokken door twee Friese paarden in traditionele rouwkleden en mutsen met pluimen. Dit geeft deze bijzondere vorm van rouwvervoer een indrukwekkende uitstraling die ook op zo'n moeilijk moment voor mooie herinneringen zorgt.

 

Daarnaast heeft Landheer Stûkhúster de beschikking over twee boerenwagens. De heer Landheer loopt hiernaast met het paard in 'de losse strengen". Rouwvervoer per boerenwagen is een oude traditie waar mooie rituelen bij horen. Zo gaat de koetsier met het paard achter de wagen staan wachten, waarbij het hoofd van het paard als eerbetoon aan de overledene naar de kist gericht wordt. 

 

Landheer Stûkhúster vertelt u graag meer over de tradities, maar u kunt natuurlijk ook altijd zelf uw wensen aangeven om het rouwvervoer heel persoonlijk te maken.

Bekijk onze overige diensten

Bekijk onze koetsen

De lêste reis

myn lêste reis

sil ienris oer

bewende paden gean

 

it hynder en de koets

fine as fansels de wei

nei ’t âlde hôf

 

dêr sil ik rêste mei

myn foarfaars en

by mannich freon

en âlde kunde

 

dêr sil myn bern

en al myn neisten

en goekunde

ticht om de iepen

kûle stean

 

dêr sil ‘t âlde

wurd fan treast

klinke oer ’t stille hôf

út ierde bisto nommen

ta d’ierde silsto

ek wer hinne gean

 

dat is de ein

fan al ús

dwaan en litten

sa hat it libben

op ierde syn bestean

 

- Sipke Veenstra

Icoon telefoon

Wilt u de mogelijkheden van rouwvervoer per koets in Friesland bespreken? Neem gerust contact op met Landheer Stûkhúster. Bel: 06 - 27 36 28 44

Neem contact op